Varagić: Sve više volontera među mladima

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan volontera koji nas podsjeća na humaniju crtu čovječanstva i želju za većim učešćem mladih u kreiranju bolje i ljepše zajednice.

“Crnogorsko društvo, koje je ukalupljeno u sistem monotonije i letargičnosti, mora pokazati više empatije i želje za kreiranjem ljepšeg okruženja i čistije svjesti kolektiva. Volontiranje ne podrazumjeva samo besplatno obavljanje određenog rada, već i poistovjećivanje sa najbližim okruženjem. Jedino tako individualno može postati i kolektivno, i jedino na taj način interes kolektiva može postati interes pojedinca.

U našem okruženju mladi pokazuju veće učešće u volonterskim akcijama, bilo kroz civilni sektor ili putem samoinicijative. Naravno da se ne može očekivati da za jednu noć aktivizam mladih rezultira većim promjenama, ali počev od sopstvene okoline i sopstvenog društva i ostatak kolektiva može primiti zajednički obrazac ponašanja i tako doprinjeti boljitku sveukupnog stanja.”, saopštio je potpredsjednik Foruma mladih Nebojša Varagić.

Mi mladi moramo biti primjer brige za naredne generacije, jer jedino zemlja čija omladina radi u interesu šire zajednice može očekivati bolju perspektivu i ljepšu i zdraviju budućnost.